Adakah Semuanya Mendidih untuk Duduk dan Belajar Matematik Sekarang?

matematika

Dengan begitu banyak profesional peringkat bermain pertandingan duduk dan pergi untuk mencari nafkah sekarang, turbo tidak kurang, telah ada langkah menuju modul keputusan matematik yang murni dekat wang dan wang. Colin Moshman banyak menerangkan tentang strategi ini dalam buku strategi duduk dan pergi yang dikeluarkan dari dua ditambah dua tahun lalu. Walaupun demikian, ini menunjukkan beberapa kelemahan menggunakan model cip bebas secara eksklusif untuk membuat keputusan. Kelemahan tersebut mungkin merangkumi kemahiran lawan dan kedudukan relatif di meja di tangan tertentu.

Saya rasa banyak kejayaan Colin mega888, dan para pembacanya, berpunca dari gaya yang dipancarkannya semasa pertandingan mega888 high blind dalam pertandingan sit and go. Dan ya, ada keputusan ekuiti pada tahap ini juga, tetapi pencerobohan yang murni, inilah yang mengubah pertandingan duduk dan pergi tertentu menjadi permainan kebetulan yang agak matematik. Maksud saya, sebilangan besar lelaki ini hanya bermain dalam turbo sit and go turnamen yang mengetuai oren dan separuh gelanggang 20 minit ke kejohanan. Tidak ada banyak permainan di sana untuk menggertak atau mencuri kembali ketika saya bertaruh flop akan membuat anda tetap berkomitmen.

Terdapat banyak lagi keberuntungan yang terlibat dalam kejohanan sit and go turbo. Oleh itu, anda boleh menjangkakan beberapa perubahan varians yang tinggi pada bankroll anda jika anda memainkannya melebihi had atas. Lihat beberapa pemain besar ini di luar kawasan hiu dan anda akan melihat bahawa penurunan $ 100,000 hingga $ 200,000 tidak biasa. Kecuali anda dapat mengatasi turun naik seperti itu, saya mengesyorkan agar anda tetap duduk dan mengikuti kejohanan di bawah $ 100, dan mengelakkan turbo. Dengan cara ini bankroll anda akan bertambah dengan lebih konsisten tetapi juga memberi masa yang cukup kepada lawan untuk membuat kesilapan yang tidak dapat dielakkan yang terdapat pada tahap yang lebih rendah.

Terdapat perhatian yang perlu diambil di peringkat pembangunan bankroll yang sebenarnya dapat menghalangi anda bermain gaya poker ini, dan itu akan menjadi matematik bagi anda. Tidak semuanya dapat disimpulkan menjadi matematik sederhana apabila wang tunai anda juga dipertimbangkan.

Ya, senang mengetahui nombornya, lebih baik lagi dengan pemahaman yang tegas mengenai ICM duduk dan pergi. Tetapi anda masih harus mengekalkan simpanan wang anda sambil membina grafik ke atas bukan sahaja peratusan ROI anda, tetapi pendidikan anda juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *